Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme hustou kaši - směs začne houstnout, až vznikne "koule", která se nabalí na vařečku a měla by se odlepovat ode dna hrnce, v té chvíli sporák vypneme. Pak zahustíme směsí nasekaných vlašských ořechů, loupaných mandlí a sušených brusinek, celkem asi 200g, směs zahustíme tak, aby se pak na plechu neroztékala. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky o průměru 5 cm a upečeme při teplotě 180° asi 12 - 15 minut, až mírně zhnědnou okraje. Vychladlé z jedné strany poléváme čokoládovou polevou.
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...